BLOG

« Terug

Je komt er niet met standaard content

Spredle_Creative-content-Blog-1.jpg24 sep

Geen standaard content

Als ondernemer is het lang zo makkelijk niet om actief producten en diensten aan de man te brengen. Zeker niet wanneer de concurrent dit ook probeert. En dan ook nog eens een indrukwekkend marketingoffensief inzet, inclusief state-of-the-art website en zeer uitgebreide webshop. Maar wacht eens even: is dat wel de manier waarop je als ondernemer moet werken? Spredle creëert creatieve content voor ondernemers en legt graag uit waarom creativiteit het wint van kwantiteit. Altijd.

Niet etaleren, maar vertellen

Ondernemers doen veel voor attentie. De consument krijgt gemiddeld meer dan 1.500 reclame-uitingen per dag naar zijn hoofd geslingerd. Dat is niet mis. Knappe marketeer die daar nog doorheen kan breken met een originele campagne. En ja, natuurlijk kun je er als ondernemer voor kiezen om veel te investeren in een heuse marketingstrijd. Maar de kans dat dit het gewenste resultaat oplevert, is schrikbarend klein. Online worden de grote bedrijven steeds groter, want zij weten hoe het werkt en hebben voldoende budget. Wie (nog) niet sterk (genoeg) is moet slim zijn en het anders aanpakken. Om te laten zien wat je verkoopt heb je meer nodig dan een etalage. Het gaat om het verhaal. Een creatief verhaal, waardoor je klanten in de oriëntatiefase al aan je weet te binden en vervolgens vanuit die relatie iets kan verkopen.

Spredle zoekt niet naar standaard USP’s; we gaan op zoek naar de verborgen parels binnen je bedrijf.

Ik wil ook creatieve content!

Klikken of gewoon zelf kiezen?

Want die etalage, daar trappen nog veel te veel ondernemers in. En dat is zonde. De gedachte dat de klanten niet komen als de handel niet uitgebreid staat uitgestald op de website, is echt achterhaald. Het is goed om je te verplaatsen in de gedachtegang van de klant. Die wil niet aan een balie staan en alle folders uit het rek doorploeteren. Nee, de klant kan prima zelf kiezen en hoort hier ook de ruimte voor te krijgen. Dat kan alleen zonder lange lappen tekst, tientallen doorklikopties, of alle modellen uit de catalogus in de webshop te proppen.

Lekker origineel

Content moet dus creatief zijn. Want creatieve content verbindt en verkoopt. Maar hoe maak je die content creatief, anders dan anderen? Door helder en trots te zijn en eruit te springen. Spredle is meester in het ondersteunen van ondernemers bij het vinden van creatieve content die wel eerlijk én effectief is. Content die, op een creatieve manier, jouw ondernemersverhaal vertelt en illustreert. En precies daar komen klanten op af. Want zeg zelf, je wilt toch niet de zoveelste zijn die ‘natuurlijk’ de beste, niet de duurste maar zeker ook niet de goedkoopste is?

Spredle Brainday: erg verhelderend

Met de maandelijkse Brainday biedt Spredle ondernemers de kans om hun eigen verhaal flink onder de loep te nemen. Komt het beeld dat jij van je onderneming hebt eigenlijk wel overeen met dat van de klant? Een Brainday is een unieke kans om samen met andere ondernemers ideeën en ervaringen uit te wisselen. Horen dat je niet de enige bent die twijfelt en voor je gevoel ‘af en toe wat doet’. Een heerlijke dag vol domme en o zo verhelderende vragen: “Als ik gewoon een goede bak koffie op kantoor wil, waarom moet ik dan eerst honderd verschillende koffieautomaten bekijken?”

Stap uit die grijze massa en pak het eens proactief aan! Spredle staat te trappelen om je hierbij te helpen. Wij weten dat creatieve content hét middel is om de verkoop een boost te geven en laten je graag zien waarom dat zo is.

Ik wil ook creatieve content!Download stappenplan ››

Labels
Algemeen nieuws
Creatieve content

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Scroll naar boven