• home ›› oplossing ›› sea ›› search-engine-advertising

Search Engine Advertising met Google Adwords

Search Engine Advertising, oftewel SEA, gaat over zoekmachine adverteren op internet. Wanneer een gebruiker van een zoekmachine een zoekopdracht invoert dan komt er een lijst aan resultaten tevoorschijn. Deze resultaten zijn verdeeld in betaalde en organische resultaten. Om hoog in de organische resultaten te komen moet gekeken worden naar SEO marketing.

Search Engine Advertising

Search Engine Advertising in Google of Bing?

Om hoog in de betaalde resultaten te komen zal gebruik gemaakt moeten worden van Search Engine Advertising. Er zijn een aantal grote zoekmachines, maar verreweg de grootste zoekmachine in Nederland is Google. Daarom is het ook geadviseerd om op Google te adverteren, wanneer besloten is om op SEA in te zetten.

Search Engine Advertising voor mkb'ers ››


Search Engine Advertising met Google Adwords

Omdat Google de grootste zoekmachine is van Nederland, wordt Search Engine Advertising vaak in verband gebracht met Google Adwords. Dit is het platform van Google om campagnes aan te maken en te adverteren in de zoekresultaten en op websites aangesloten bij het Google netwerk.

Een advertentie die getoond wordt in de zoekresultaten wordt altijd doorgestuurd naar een bestemmingspagina. Het is belangrijk dat deze bestemmingspagina aansluit bij de advertentie, dit om verschillende redenen.

Wanneer de advertentie niet aansluit bij de bestemmingspagina, klikken bezoekers de pagina meteen weg. Maar daarvoor hebben ze wel al op de advertentie geklikt en dat kost geld. Je kan dus stellen dat een advertentie die niet aansluit op de juiste pagina een slechte investering is.

Search Engine Advertising (SEA)

"Met Spredle begeleiden we kosteloos jouw Search Engine Advertising campagne met Google Adwords tot 300 euro klikbudget"

Advertising met Spredle ››

Aan de andere kant wilt Google relevante advertenties tonen aan gebruikers. Wanneer de advertentie niet aansluit op de pagina dan is het niet relevant en zal deze minder snel getoond worden dan andere advertenties.

Er is een groot voordeel van Search Engine Advertising ten opzichte van traditionele manieren van adverteren. Bij SEA kunnen advertenties aan veel relevantere mensen getoond worden. Daarnaast kun je via Display-advertenties ook website foto's gebruiken voor visuale advertenties binnen Google's Display netwerk.

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert waaruit blijkt dat hij of zij op zoek is naar een bepaald product of dienst die jij aanbied, dan kan het interessant zijn om, los van goede web content, een advertentie te plaatsen op die specifieke zoekopdracht. Daardoor bied je je producten of diensten gerichter aan, en is de kans op succes groter.

Search Engine Advertising (SEA) en Spredle

Wil je meer weten hoe Spredle jou kan helpen op het gebied van Search Engine Advertising (SEA) met Google Adwords? Download dan nu de brochure.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Search engine advertising
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven