BLOG

« Terug

Samenwerken met creatieve koppen

Spredle_Samenwerken-met-creatieve-koppen_3.jpg13 apr

Het zit bij ondernemers in hun hoofd en in hun hart. En tijdens de Brainday hebben ze er wat meer handen en voeten aan kunnen geven: hun verhaal. Datgene waar ze uniek in zijn en waar ze een verschil mee kunnen maken. Maar hoe vertaal je dat naar webteksten, artikelen, nieuwsbrieven en social posts? Spredle heeft daar een antwoord op.

Briefing Reporters en Picmakers

Arjan Roosenbrug, Spredle’s Creative Pilot, legt uit hoe het werkt. “Tijdens de Brainday bepalen we samen met de ondernemer wat de inhoud van de website moet zijn en op welk thema we het komende half jaar de focus gaan leggen in de online marketing. Op basis daarvan maken we een briefing. Hier gaan de Reporters en Picmakers mee aan de slag.”

Eline van den Hout, Reporter

“De klant vindt zaken vaak zo logisch, dat hij die niet benoemt, terwijl het juist interessante feiten kunnen zijn.”

Samenwerken met Spredle?

Wie? Wat? Hoe? Waar? Wanneer? Waarom?

De Picmakers krijgen instructies over de stijl van de fotografie. Wie en wat willen we laten zien? Welke uitstraling streven we na? De Reporters gaan aan de slag met de teksten. Tijdens een interview met de ondernemer vragen ze alles wat er nodig is om de website goed te kunnen vullen. Ze belichten daarnaast samen het halfjaarlijks thema vanuit zes invalshoeken: Wie? Wat? Hoe? Waar? Wanneer? Waarom? Hieruit ontstaan zes aparte teksten. Deze worden gebruikt als content voor de online marketing in het komende halfjaar.

Rob van der Post, Picmaker

“Bij een klant zoek ik naar mooie en interessante locaties, mensen en details die precies duidelijk maken wat deze klant uniek maakt. Deze leg ik zo interessant mogelijk vast.”

Samenwerken met Spredle?

Samen een passende stijl kiezen

Teksten moeten aansluiten bij het karakter van een bedrijf. En het is van belang om de doelgroep op de juiste manier te informeren en interesseren. De een heeft een voorkeur voor zakelijke teksten, de andere houdt juist van een wat lossere stijl. “Tijdens de Brainday bepalen we samen met de ondernemer welke stijl het beste past:

  • Zakelijk & Informatief
  • Hip & Trendy
  • Informerend & vermakelijk
  • Persoonlijk & Emotioneel

De Reporter houdt deze stijl aan bij het schrijven van de teksten.

Odile Aarts, Picmaker

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden!”

Input voor website, nieuwsbrieven en social media

Het creatieve werk van de Picmakes en Reporters wordt uiteindelijk verwerkt in alle online marketingmiddelen. De Maestro zorgt ervoor dat dit gebeurt. Maar er zit nog een iemand tussen. “Dat is de Socializer. Die haalt uit de teksten van de Reporter quotes en andere input voor korte social mediaberichten. Vanwege de geringe lengte van die teksten, is daar weer een extra dosis creativiteit nodig. Maar daaraan is bij Spredle geen gebrek!”

Samenwerken met Spredle?

Labels
Algemeen nieuws
Online marketing is samenwerken

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Scroll naar boven