BLOG

« Terug

Hoe kies je een pakkende merknaam?

nieuwsbericht-gastblog-door-brandio-spredle.jpg14 sep

Het belang van een goede merknaam wordt nog weleens onderschat. Terwijl de juiste naam juist dat extra zetje kan zijn tot succes. Maar helaas werkt het ook de andere kant op, een niet goed gekozen naam kan ervoor zorgen dat het nooit een succes gaat worden. Hoe goed het product of de dienst ook is. Daarom beginnen we bij het begin; hoe kies je een pakkende merknaam? We nemen je mee aan de hand van tips van de merkexperts van Brandio.nl, zo komen we tot vijf do’s en vijf don’ts als het om merknamen gaat.

Vijf do’s voor een goede merknaam

Niet iedereen is zo creatief dat een pakkende merk- of productnaam zomaar even te binnenschiet. Omdat er online veel informatie te vinden is om een merknaam te bedenken pakken we hier terug op de belangrijkste punten waar een goede merknaam volgens merkexperts aan moet voldoen. Dit zijn de volgende punten;

  1. Heeft de merknaam betekenis?
  2. Zegt de naam iets over het merk?
  3. Is de naam voor consumenten te visualiseren?
  4. Is de merknaam toekomstbestendig?
  5. Bevat de naam emotie?

Sommige van deze vijf tips zijn misschien wat vaag, want zeker niet alle merknamen hoeven een betekenis te hebben. Het kan je echter wel helpen bij het visualiseren van wat het merk doet of waar het voor staat. Het gevaar is wel dat betekenis te vergezocht kan zijn. Een aansprekende naam die iets zegt over het merk, product of de dienst helpt mensen bij het vormen van een beeld van wat je doet en wat ze ervan kunnen verwachten.

Vijf don’ts voor een goede merknaam

Ook al neem je bovenstaande vijf tips ten harte, er zijn nog genoeg valkuilen om in te vallen. Daarom vijf tips over wat een goede merknaam niet bevat.

  1. Geen spelfouten in je merknaam
  2. Geen moeilijk te spellen naam
  3. Geen copy-cat merknaam
  4. Geen grappige namen uit een andere taal
  5. Geen gekke betekenis in een andere taal

De eerste twee tips zijn vrij logisch, hoewel het interessant klinkt om een bekende term (leuk) verkeerd te spellen werkt dit in de meeste gevallen niet. Het zorgt er enkel voor dat mensen niet weten hoe je naam te spellen en zo bijvoorbeeld je website al niet kunnen vinden. Ook klinkt het vaak interessant om een grappige naam uit een andere taal te gebruiken, maar de kans dat iemand die grap doorheeft is vaak minimaal. Andersom is het wel goed om er op te letten, betekent jouw naam iets geks in een andere taal? Zeker als je internationale plannen hebt is dit een belangrijk punt.

Externe hulp of een bedrijfsnaamgenerator

Het bedenken van een merknaam is niet eenvoudig, gelukkig zijn er voldoende hulpmiddelen om toch de voordelen van een goede bedrijfsnaam te verkrijgen. Zo hebben de merkexperts van Brandio.nl een collectie bedrijfsnamen welke te koop of te huur worden aangeboden. Allemaal inclusief .nl domeinen en een voorbeeld logo. Maar ook bedrijfsnaamgeneratoren kunnen in sommige gevallen een best leuk resultaat opleveren. Wil je eerst nog meer tips lezen, bekijk dan hier het blog van Brandio.

Gastblog door Brandio.nl

Labels
Algemeen nieuws

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Scroll naar boven