BLOG

« Terug

Hoe krijg je de beste online vindbaarheid?

Spredle_Hoe-krijg-je-de-beste-online-vindbaarheid_2.jpg11 mei

Het is haast een gevecht te noemen. Een gevecht om de op eerste pagina van Google en liefst in de top vijf terecht te komen. Dat is immers waar mensen als eerste naar kijken wanneer ze iets via Google zoeken. Zoeken ze een product of dienst in uw bedrijfstak, dan heeft u natuurlijk graag dat ze meteen uw website tegenkomen. Maar zo makkelijk is dat niet. Spredle ging op zoek naar een oplossing.

Zoekmachines gebruiken algoritmes

Zoekmachines, zoals Google, maken gebruik van een algoritme om te bepalen welke informatie op welke website het beste aansluit op de zoekopdracht van de zoeker. Is uw website het interessantst of die van een concurrent? “In het algoritme zitten enorm veel factoren verwerkt. Tegenwoordig is het al zover gevorderd dat er meer dan 200 factoren een rol in spelen. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen, is er SEO, zoekmachineoptimalisatie.”

Dave Westdijk, Advertiser

“SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat je een website gaat optimaliseren voor zoekmachines om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen.”

Samenwerken met Spredle?

Spredle heeft SEO-specialisme in huis

“Samen met RIFF, onze samenwerkingspartner met veel expertise op dit gebied, hebben we gekeken hoe SEO op een goede en betaalbare manier voor onze MKB-klanten kan worden ingeregeld. We keken naar de meest elementaire dingen die we aan onze online marketing konden toevoegen. Deze zaken passen we nu toe op al onze Spredle-klanten. Maar daarmee zijn we niet klaar. SEO is een dynamisch geheel, dus het blijft een permanente gezamenlijke zoektocht”, legt SEO-specialist Rhodé bij Spredle uit.

“In het algoritme zitten enorm veel factoren verwerkt. Tegenwoordig is het al zover gevorderd dat er meer dan 200 factoren een rol in spelen.”

Waar liggen de kansen? Hoe kunnen we hier rekening mee houden?

“Eenvoudige zaken, als het aanmelden bij zoekmachines en het gebruik van juiste titels, worden als eerste ingeregeld. Daarna kijkt onze SEO-specialist per thema waar de kansen liggen en hoe hier in de content rekening mee kan worden gehouden. Wat zijn interessante zoekwoorden en hoe is de concurrentiepositie? Via Google Analytics en de Google’s Keywordplanner zoekt hij uit welke zoektermen het beste gebruikt kunnen worden. Ook kijkt hij naar veel gebruikte hashtags in social media.”

Rhodé Vreeswijk, SEO-specialist

“De belangrijkste uitgangspunten van SEO zijn techniek, content en links. Met ons team proberen we deze onderdelen zo goed mogelijk neer te zetten en werken we continu aan verbeteringen.”

Samenwerken met Spredle?

Samenwerking met alle Spredlers

Het werk van de SEO-specialist wordt gedeeld met de Reporter, Socializer en Maestro. “De Reporter zorgt dat de zoekwoorden in de tekst verwerkt worden. De Socializer gebruikt de hashtags in de social posts en de Maestro zorgt dat de juiste hyperlinks in de online middelen worden gezet. Links naar websites vormen namelijk ook een onderdeel van de algoritmes van zoekmachines en zorgen dus weer voor een betere vindbaarheid. Tot slot zorgt onze Advertiser dat via Google Adwords de puntjes op de i worden gezet.”

Samenwerken met Spredle?

Labels
Algemeen nieuws
Online marketing is samenwerken

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Scroll naar boven