BLOG

« Terug

De Peinder is vernieuwend in sportveldonderhoud

afb peinder V2.png14 dec

Spredle werkt graag samen met bedrijven die vernieuwend bezig zijn. De Peinder, werkzaam in aanleg en onderhoud van sportvelden en grond-, weg- en waterbouw, is hiervan een goed voorbeeld. Ze zijn echte pioniers op het gebied van natuurgras sportvelden. Normaal gesproken worden deze velden onderhouden met kunstmest, maar zij kwamen met het duurzame en bodemvruchtbaarheid verbeterende alternatief: steenmeel.

Het grote voordeel van steenmeel

Kunstmest put de bodem van natuurgrasvelden uiteindelijk uit. Steenmeel, daarentegen, maakt de bodem juist gezonder en zorgt ervoor dat er weer vol op gespeeld kan worden op een sportveld. De Peinder wil dit fenomeen graag kenbaar maken in Nederland en andere sportveldonderhouders aansporen ook steenmeel te gebruiken. Hiervoor schakelden ze Spredle in.  Directeur Patrick de Peinder: “We hopen met behulp van Spredle te bereiken dat sportveldonderhouders het grote voordeel van steenmeel gaan inzien. Het zou mooi zijn als alle grasvelden in Nederland weer gezond worden.”

Landelijk bekend

Onze fotograaf Rob van der Post ging deze zomer langs bij het sportveldonderhoud in Velzen. Daar bracht hij de werkzaamheden van De Peinder op een mooie en spectaculaire manier in beeld. De bijbehorende zes artikelen zijn geschreven door reporter Eline van den Hout. Het onderwerp ‘steenmeel’ heeft zij hierin flink uitgediept. Wij vinden het net als De Peinder erg belangrijk dat het effect van steenmeel landelijk bekend wordt, en doen ons uiterste best dit via alle social media-kanalen te verspreiden.

Bekijk de website van de Peinder

Labels
Algemeen nieuws
Klantverhalen

« Terug

Scroll naar boven