BLOG

« Terug

Rondleiding door de vooroorlogse wijnkelders van Van Iersel

Wijnhandel-van-Iersel_ Van klompen maken naar wijn opvoeden_1.png22 dec

Onze Spredlers bezoeken bedrijven uit allerlei branches. Hun werk is dus erg afwisselend. Soms zijn de plekken waar ze komen wel heel erg bijzonder. Wijnhandel van Iersel in Waspik bijvoorbeeld. Daar kregen fotograaf Rob van der Post en reporter Eline van den Hout een rondleiding door de vooroorlogse wijnkelders. De oudste wijn die er lag kwam uit 1928!

Marjon van Iersel
Wijnhandel van Iersel

"De betere wijnen zullen pas na vijf tot tien jaar de optimale kwaliteit hebben bereikt. We moeten dus geduld hebben, maar dat hoort bij het opvoeden van wijn."

Eeuwenoude ambacht

Wijnhandel van Iersel is een bijzondere wijnhandel. Zo bestaat het familiebedrijf al sinds 1928 en houden de eigenaren van nu nog steeds het eeuwenoude ambacht van de botteling in ere. De wijnhandel verkoopt dus de Van Iersel-botteling. Tegenwoordig is het vrij uitzonderlijk dat wijnhandelaren hun wijnen zelf bottelen.

Online vindbaar

Hoewel Wijnhandel van Iersel een grote klantenkring heeft, willen ze deze graag uitbreiden. Eigenaar Kel van Iersel: “We vinden het belangrijk om online vindbaar zijn. Aangezien wijn steeds vaker via het internet wordt verkocht. Ook vinden we het belangrijk ons verhaal over de wijnbotteling te vertellen. Dit doen we met behulp van de 6 blogs die Spredle voor ons heeft geschreven.”

Bekijk de website van Wijnhandel Van Iersel

Labels
Algemeen nieuws
Klantverhalen

« Terug

Scroll naar boven