BLOG

« Terug

De zoekmachine geeft niet meer het antwoord

Spredle_Creative-content-Blog-11.jpg11 feb

Zoekmachine werkt niet

Niks vervelender dan niet vinden wat je zoekt. Met alleen een ‘slimme’ verzameling zoekwoorden blijft geen enkele ondernemer voldoende in beeld. De tijd van simpele SEO- en SEA-trucjes is voorbij. Contentmarketing is continu in ontwikkeling; een verstandige ondernemer beweegt mee. Spredle helpt ondernemers aan creatieve content die bestendig is tegen alle grillen, want die zijn er, en trends.

Wees eens duidelijk

Stel jezelf de volgende vraag: “Waarmee help ik de klant?” Het antwoord erop lijkt simpel, de realiteit is toch wat complexer. Maar we willen best een handje helpen en kunnen een tipje van de sluier oplichten. Klanten help je vooral met het geven van heldere uitleg, duidelijke informatie en overzicht. Want aan een oerwoud van details en voorwaarden heeft niemand wat. Onthoud dat een klant het liefst zelf kiest. Als ondernemer maak je dit een stuk gemakkelijker met praktische antwoorden en concrete oplossingen.

Leuk dat je zoveel websitebezoekers hebt. Maar je hebt er pas wat aan als ze daadwerkelijk wat kopen, toch?

Ik wil ook creatieve content!Download stappenplan ››

Niemand koopt ‘zomaar’

Websitebezoekers zijn nog geen klanten. Als ze geen goed verhaal vinden, of het antwoord op hun vraag ontbreekt, zijn ze zo weer weg. Wanneer een websitebezoeker op de website belandt, doorloopt hij een aantal fases. Van informatie vinden naar bewust worden, van overwegen naar beslissen. Dat gebeurt natuurlijk niet ‘zomaar’. Als ondernemer heb jij zelf de touwtjes in handen: stuur je klanten richting een te gekke aankoop of schrik je ze af met irrelevante, troebele of onnavolgbaar ingewikkelde informatie? Of geef je helemaal geen informatie? Het is van essentieel belang om hierin geen stappen in je plan over te slaan.

Creatief en compleet conversiepad

Plan? Ja, zeg maar het pad dat je uitstippelt om websitebezoekers lekker soepel het aankoopproces te laten doorlopen. Zo’n pad heet het conversiepad. Spredle weet daar alles van. Of beter gezegd: weet precies welke content er nodig is om tot meer conversie te komen. Die content bestaat uit overtuigende en informatieve tekst, mooie en frisse afbeeldingen en een duidelijke Call to Action (CTA). Dat laatste is een knop of link die de bezoeker oproept om een bepaalde actie te ondernemen. En dat moet geen irritant knipperende ‘klik hier’ zijn.

Spredle ondersteunt ondernemers bij het doorlopen van iedere actie die de websitebezoeker verder helpt in het aankoopproces en laat ook zien hoe een goede website toegang geeft tot nieuwe specifieke informatie. Dat is namelijk precies waarvoor de websitebezoekers komen en waardoor ze nieuwe klanten kunnen worden. Interesse in de optimalisatie van en werken met content marketing? Spredle werkt graag met je samen.

Ik wil ook creatieve content!

Labels
Algemeen nieuws
Creatieve content

« Terug

Scroll naar boven