BLOG

« Terug

Collega Jelle in beeld!

Spredle-OnlineMarketeer-Jelle-30.jpg12 nov

Vandaag vertellen we je wat over Jelle, één van onze Online Marketeers. Jelle woont in Schoonhoven en werkt nu ruim 1 jaar bij Spredle. Is hij niet aan het werk, dan is hij aan het sporten, gitaar aan het spelen, wandelen met zijn vriendin of bezig met een potje FIFA. Ook kijkt hij graag naar Feyenoord (als ze winnen, tenminste...) en Netflix.

Hoe ben je bij Spredle terechtgekomen? 

“Nadat ik vorig jaar mijn opleiding HBO Commerciële Economie heb afgerond, was ik op zoek naar een baan in de Online Marketing. Tijdens mijn minor Online Marketing ben ik er namelijk achter gekomen dat daar mijn interesse ligt. Websites verbeteren, de advertising goed doen… Mijn stage bij Jeans Centre heeft dat bevestigd. Na het eerste sollicitatiegesprek bij Spredle had ik al snel het gevoel dat dit een mooie plek is om te werken.”

“Ik kijk welke zoekwoorden potentieel interessant kunnen zijn.” 

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit? 

“Samen met mijn collega Dave houd ik mij voornamelijk bezig met de online advertising voor klanten. Zo maken wij Google advertenties en advertenties voor Facebook en LinkedIn. Daarnaast ben ik veel bezig met de SEO van de websites van klanten en kijk ik welke zoekwoorden potentieel interessant kunnen zijn. Dit allemaal met als doel om klanten beter zichtbaar en vindbaar te maken.”

Als je terugkijkt… Waar ben je het afgelopen jaar in gegroeid?

“Oef, dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik zelfstandiger ben geworden, in mijn werk, maar ook in de manier van denken. In het begin word je ingewerkt en ben je een beetje aan het onderzoeken wat wel en niet werkt. Maar doordat je je steeds verder moet verdiepen in dingen merk ik dat mijn manier van denken ook verandert. Meer strategisch. In plaats van adverteren om te adverteren ga je nu denken: ‘hoe kan ik een bepaalde doelstelling behalen?’. Het wordt echt een case waar je aan werkt. Verder pak ik steeds meer taken zelf op, zoals het opmaken en versturen van rapportages, advertenties plannen voor de komende maand. Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden, en dat is natuurlijk alleen maar fijn!”

Spredle-OnlineMarketeer-Jelle-44

Wat maakt je werk leuk en minder leuk?

“Bij online advertising zie je snel resultaat als je iets hebt veranderd. Bij seo iets minder, maar op lange termijn zie je dat wel. Het en voelen en daadwerkelijk zien van resultaat maakt mijn werk leuk. En - een beetje cliché - maar ik werk met erg leuke collega’s! Als ik iets moet kiezen wat minder leuk is, zou ik kiezen voor het handmatige werk waarbij het een kwestie van ‘saai invoeren’ is. Je moet er wel over nadenken, maar het is gewoon veel werk. Niet dat ik dat met tegenzin doe, hoor! Wat ook minder leuk is, is wanneer dingen niet werken. Bijvoorbeeld een bepaalde advertentie die niet de resultaten heeft behaald als gehoopt. Dat is soms frustrerend. Je kunt hier wel weer een positieve draai aan geven, door te kijken en onderzoeken naar hoe het beter kan. Dat maakt het juist weer leuk en uitdagend.”

“Of het ook zonder zoetje kan? Nee, zeker niet.”

Favoriete koffie

Wij Spredlers houden van koffie en drinken dit het liefst de hele dag door. Zo ook Jelle, die meerdere keren per dag een loopje doet naar het koffieapparaat. Wij stellen hem vandaag de belangrijke vraag: Hoe drink jij je koffie? “Uhh, dat is eigenlijk vrij saai, gewone koffie, maar wel met een zoetje erin. Of het ook zonder zoetje kan? Nee, zeker niet. Ik begon eerst met suiker en daar ben ik al van afgekickt. Knap, toch?!”

Spredle-OnlineMarketeer-Jelle-37

Labels
Algemeen nieuws

« Terug

Scroll naar boven