• home ›› oplossing ›› content ›› online-marketing-plan

Online Marketing Plan

Wanneer je een doel voor ogen hebt bedenk je een plan om dit te kunnen behalen. Dit is bij vrijwel alles zo, dus ook bij Online Marketing. Zonder het vaststellen van een doel kun je ook geen plan verzinnen, en ben je dus ergens mee bezig zonder dat je precies weet wat. Op deze pagina bespreken we het vast stellen van je doel, en hoe je hier een goed plan bij bedenkt.

Online Marketing Plan laten maken met Spredle

Online Marketing Plan met Spredle ››


Doel bepalen voor je Online Marketing Plan

Bepaal wat je wilt bereiken met jouw online marketing plan. Dit is cruciaal om de rest van je strategie uit te werken. Zonder doel te bepalen zul je geen goede strategie uitwerken. Wanneer je pas een doel bepaald als de strategie al staat, zal dit geen goede aansluiting vinden.

Strategie bepalen voor het Online Marketing Plan

Wanneer je doel is vastgesteld kun je beginnen met het bepalen van je strategie. Er zijn verschillende manier waarop je jouw doel kunt bereiken en daarom zijn er verschillende strategieën. Een combinatie van verschillende vormen binnen online marketing kunnen gebruikt worden. Hier bespreken we deze vormen.

Content Strategie

Bepaal een goede content strategie. Het schrijven van blogs kan een goed strategie zijn om meer bezoekers naar de website te leiden en kennis te laten maken met je bedrijf. Door goede blogs te schrijven kun je bezoekers uiteindelijk omzetten in een conversie. Wanneer je gebruik maakt van content marketing is het aan te raden om ook gebruik te maken van andere vormen van online marketing om deze content te promoten.

Online Marketing Plan laten maken met Spredle

"Bepaal wat je wilt bereiken met jouw online marketing plan. Dit is cruciaal om de rest van je strategie uit te werken."

Online Marketing Plan laten maken met Spredle ››


Social Media Marketing Strategie

Het promoten van jouw bedrijf op social media is een slimme strategie. Veel van jouw klanten zullen gebruik maken van social media zoals: Facebook, Instagram, of LinkedIn. Een strategie kan zijn om blogs te promoten op social media, zodat deze beter wordt bezocht en de kans op conversies groter is. Daarnaast is social media ideaal voor de branding van je bedrijf.

Email Marketing strategie

Een andere manier om content te verspreiden is door middel van email marketing. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw email campagnes opvallen tussen alle andere mails.  Email marketing kan namelijk nog steeds relevant zijn als je het goed doet (lees hier de 8 email marketing tips). Daarnaast kun je op deze manier specifieke producten of diensten aanbieden.

SEO Marketing strategie

Search Engine Optimization kan helpen bij het promoten van je content door deze goed te optimaliseren aan de hand van zoekwoorden (lees meer over SEO marketing). Zo kun je beter gevonden worden in zoekmachines zoals die van Google. Door relevante zoekwoorden te gebruiken is de kans groter dat de mensen die organisch op de website komen ook sneller omgezet worden in een conversie. Dit heeft ermee te maken dat deze mensen al naar jouw soort product of dienst op zoek zijn.

Online Marketing Plan maken doen we samen

"Een combinatie van verschillende vormen binnen online marketing kunnen gebruikt worden voor jouw Online Marketing Plan."

Online Marketing Plan met Spredle ››

Search Engine Advertising strategie

De search engine advertising strategie mag ook zeker niet vergeten worden. Wanneer alles goed staat betreft de content en SEO kun je ervoor kiezen om bepaalde pagina’s een extra boost te geven. Je kunt dus door middel van advertenties nog beter gevonden worden in Google.

Combinatie van Strategieën

Door alle besproken strategieën te gebruiken in je online marketing plan zorg je voor een groot bereik. Binnen dit bereik zijn er altijd mensen die naar je website komen en vinden wat zij nodig hebben. Een goede implementatie van content, social media, nieuwsbrieven, SEO, en SEA is nodig om een consistent verhaal te vertellen aan je potentiële klanten en huidige klanten.

Hulp nodig bij het bepalen van jouw Online Marketing Plan? Spredle helpt je graag. Download dan de brochure.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Online marketing plan
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven