• home ›› oplossing ›› nieuws ›› 8-email-marketing-tips

8 Email Marketing Tips

Dagelijks worden mensen overspoelt met honderden emails, vaak worden deze niet eens meer geopend. De vraag is dus: hoe kan jij nog opvallen tussen al dat email geweld? Email Marketing kan namelijk nog steeds heel belangrijk zijn voor je bedrijf als je het goed doet. In dit stukje vind je de tips die jou kunnen helpen om een goede email marketing campagne op te stellen, waardoor je emails niet alleen geopend worden, maar ook gelezen worden, voor traffic zorgen, en gedeeld worden.

Email marketing en responsive nieuwsbrieven

Email Marketing met Spredle ››


1. Bepaal het doel van je email

Om een succesvolle email campagne op te zetten is het van belang dat je bepaald wat het doel van de email is. Waarom stuur je de email en wat hebben de ontvangers eraan? Het is goed om dit te bepalen voor het schrijven van je email. Daardoor kun je dit vanaf het begin integreren in de email. Er zijn verschillende doelen voor emails, misschien wil je een bepaalde actie onder de aandacht brengen, of wil je simpelweg een update geven van de laatste ontwikkelingen. Wat je wilt bereiken is dat mensen uitkijken naar je bericht, denk hier dus goed overna.

2. Schrijf een goede titel voor de onderwerpregel van je email

Gebruik net als bij het schrijven van een blog een krachtige titel die aanzet tot het openen van het bericht. Zorg ervoor dat de ontvangers enthousiast, of nieuwsgierig worden naar jouw email. Door dit te doen kan jouw nieuwsbericht uitblinken tussen de rest van de inbox. Hierdoor zal de openingsratio van jouw email verhogen, en wordt de kans groter dat ontvangers de email lezen en doorklikken naar de website, en uiteindelijk omgezet worden in een conversie.

Direct inzage in de statistieken van jouw email marketing campagne

"Om een succesvolle email marketing campagne op te zetten is het van belang dat je bepaald wat het doel van de email is."

Gepersonaliseerde email marketing met Spredle ››


3. Personaliseer je emails

Personaliseer je email per persoon, mensen worden graag als een individueel persoon aangesproken. Een gepersonaliseerde email wordt daarom vaker geopend omdat het relevanter is voor de ontvanger. Maar pas op dat je de naam van de persoon waar je naar emailt niet te veel herhaald, dit kan de betreffende persoon ongemakkelijk laten voelen. Zorg dat dit op een natuurlijke manier wordt verwerkt in het mailtje. Naast het verhogen van de openingsratio kunnen gepersonaliseerde emails ervoor zorgen dat huidige klanten ook klant blijven. Ze krijgen namelijk iets voorgeschoteld waar ze ook daadwerkelijk op zitten te wachten.

4. Plaats niet teveel tekst in je email

De ontvangers hebben nu eindelijk je email geopend tussen alle andere emails. Super! Nu is het belangrijk dat ze niet alsnog afhaken. Een lange lap tekst kan al snel een overweldigende werking hebben. Daarom is het taak om teksten kort te houden. Je wilt ze niet afschrikken door een te lange tekst waardoor ze gelijk weg klikken. Je moet dus nadenken hoe je jouw bericht zo kort en effectief mogelijk kan overbrengen. Door sneller to-the-point te komen wordt de kans groter dat zij ook doorklikken.

Nieuwsbrieven met Spredle ››


5. Voorkom dat je email verdwijnt in de Spam map

Let wel op tijdens het schrijven van de tekst en je titel voor je email dat je je houd aan bepaalde richtlijnen. Bepaalde woorden of tekens kunnen ervoor zorgen dat je email gegrepen wordt door een spamfilter. Door de juiste woorden te gebruiken kan je al een aanzienlijk risico verlagen.

Woorden waar je om moet passen zijn bijvoorbeeld “gratis” en “korting”. Maar ook tekens zoals euro of dollar tekens kunnen ervoor zorgen dat je email verdwijnt in de Spam map. Daarnaast moet je ook zeker geen gebruik maken van All Caps, naast dat dit schreeuwerig overkomt verdwijnt het vrijwel zeker in de Spam map.

6. Plaats een Call-to-Action in je email

De ontvangers hebben je nieuwsbrief ontvangen, geopend, en ze hebben het nu ook gelezen. Maar wat nu? Het ideale is dat ze nu verder gaan op de website en ze omgezet worden in een conversie. Om die kans te vergroten zul je de lezers moeten aansporen om een pagina op de website te bezoeken, afhankelijk van het doel van de email. Dit kun je het beste doen door het plaatsen van een Call-to-Action. Gebruik daarvoor woorden als: “Bekijk…” of “Download nu…”. Hierdoor vergroot je de kans dat mensen ook daadwerkelijk doorklikken.

Met Spredle: Email marketing en responsive nieuwsbrieven

"Het kan tot grote ergernis zorgen als de email niet is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Het is daarom ook belangrijk om gebruik te maken van een responsive email template, die werkt voor zowel desktop als mobiele apparaten."

Gepersonaliseerde email marketing met Spredle ››

7. Zorg dat je emailbericht Mobiel vriendelijk is

Waarschijnlijk zullen de meeste van jouw ontvangers een notificatie op hun mobiel ontvangen dat er een emailtje binnen is. Daardoor zal een groot gedeelte deze dan ook lezen op een mobiel apparaat. Het kan tot grote ergernis zorgen als de email niet is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Het is daarom ook belangrijk om gebruik te maken van een responsive email template, die werkt voor zowel desktop als mobiele apparaten.

8. Verwijs naar Social Media

Je hebt nu een perfecte nieuwsbrief verstuurd die geopend en gelezen is, en waarin is doorgeklikt naar de website. Je wilt tevreden bezoekers de mogelijkheid geven om dit te delen op social media. Verwijs daarom altijd in je email naar social media. Een groot gedeelte van de lezers zit sowieso al op hun mobiel, waardoor het een kleine stap is om door te klikken naar, bijvoorbeeld, Instagram of Facebook. Daardoor kan je het bereik van jouw bedrijf nog verder uitbreiden.

Bedankt voor het lezen, en vergeet dit bericht niet te delen met je netwerk of vrienden op Social Media!

Ben je geïnteresseerd om deze Email marketing tips uit te werken op jouw email marketing campagne, maar ben je er niet helemaal zeker van hoe je dit moet doen? Spredle helpt je graag, download de brochure voor meer informatie.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
8 email marketing tips
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven