Instagram voor Bedrijven: de 3 grootste voordelen

Instagram is een van de grootste social media kanalen ter wereld. In 2012 is het voor een enorm bedrag overgenomen door Facebook. Dit heeft Facebook niet voor niets gedaan. Zij zagen de potentie die Instagram heeft, niet alleen voor particulieren maar ook voor bedrijven. Instagram groeit nog steeds in een rap tempo, in september werden 800 miljoen gebruikers geregistreerd. Hieronder worden de 3 grootste voordelen van Instagram voor bedrijven besproken, die jou ervan moeten overtuigen dat naast de andere social media kanalen Instagram ook belangrijk is.

Instagram voor Bedrijven: de 3 grootste voordelen

Instagram voor bedrijven met Spredle ››


1. Visuele Content

Eén van de belangrijkste aspecten van Instagram is dat het erg visueel is ingesteld. Vrijwel alles draait om afbeeldingen. Dit is een goede reden waarom Instagram belangrijk is voor je bedrijf. Visuele content blijft namelijk veel sneller hangen dan alleen teksten. Daarom kan het zo zijn dat potentiële klanten jouw veel sneller herinneren doordat je een afbeelding hebt geupload naar Instagram, in tegenstelling tot het plaatsen van een tekst.

Naast dat dit getoond wordt aan je huidige volgers, moet het ook mogelijk zijn om deze afbeelding aan potentiële klanten te laten zien die nog nooit van jouw bedrijf gehoord hebben. Dit gebeurt aan de hand van hashtags.

2. Nieuwe potentiele klanten door hashtags

Je hebt een prachtige afbeelding, je schrijft er een mooi tekstje bij en upload deze vervolgens op Instagram. Je huidige volgers krijgen deze afbeelding dan te zien, maar je wilt juist meer mensen bereiken dan je huidige volgers. Je doet er dan verstandig aan om hashtags te gebruiken.

Een hashtag is een hekje gevolgd door een woord en ziet er als volgt uit: #spredle. Doordat je het hekje voor het woord zet, komt jouw afbeelding nu tussen alle andere foto’s met deze hashtag te staan. Instagram gebruikers maken gebruik van deze hashtags om nieuwe foto’s te vinden over een onderwerp dat hen aanspreekt. Maar het is wel belangrijk dat de afbeelding hashtags bevat die overeenkomen met het onderwerp van de afbeelding. Door de juiste hashtags te gebruiken maak je een grotere kans op het verhogen van je engagement.

Instagram voor bedrijven zakelijk inzetten

"Instagram voor bedrijven? Visuele content blijft veel sneller hangen dan alleen teksten."

Instagram zakelijk inzetten met Spredle ››


3. Social Media Engagement

Engagement is de interactie van social media gebruikers met jouw posts, in dit geval Instagram. Het gaat dus om het aantal likes en reacties op een afbeelding. Daarnaast zorgt een like of reactie ervoor dat het bereik nog groter wordt, doordat vrienden van de persoon die het geliked heeft dit kunnen zien in een apart overzicht. Engagement heeft als voordeel dat bezoekers een relatie met jouw brand opbouwen, en zich jouw bedrijf sneller herinneren.

Instagram zakelijk inzetten met Spredle

Instagram is dus zeker belangrijk voor bedrijven. Ben je niet helemaal zeker hoe je een goede strategie voor je Instagram account moet opzetten? Of hoe je het account gaat onderhouden? Spredle helpt je graag! Download dan de brochure.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Instagram voor bedrijven
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven