Vero zakelijk inzetten?

Vero, het Italiaanse woord voor ‘waarheid’ en ook een socialmedia-app die sinds kort wereldwijd massaal wordt gedownload. Binnen een dag heeft de app een half miljoen nieuwe gebruikers gekregen. De app is het meest vergelijkbaar met Instagram en nu dus diens grootste rivaal. Ook wij houden ons bezig met deze hype en hebben de voordelen en nadelen even voor je op een rijtje gezet.

Facebook zakelijk inzetten? Waarom?

Social media zakelijk inzetten ››


Het ontstaan van Vero app smarter social

De Vero-app bestaat al sinds 2015 en is bedacht door de Libanese miljardair Ayman Hariri. Hij ergerde zich aan het privacybeleid van de bestaande socialmedia-apps, zoals Facebook en Instagram, en vond dat het tijd was voor iets nieuws. Een app zonder algoritmes, advertenties en het verzamelen van gebruikersgegevens. Het doel hiervan is dat je je een stuk minder in je eigen ‘bubble’ bevindt. 

Wat kun je met de Vero app?

Met de Vero-app kun je net als met Instagram foto’s en video’s uploaden, bewerken en delen. Maar de app biedt meer mogelijkheden. Je kunt er namelijk ook linkjes, teksten en tips voor films, tv-programma’s en boeken mee delen.  

De voordelen van de Vero app

  • Goede beeldkwaliteit: de meeste socialmedia-kanalen downgraden je content als je deze upload. Hierdoor wordt de kwaliteit minder. Vero verbetert juist de beeldkwaliteit.
  • Chronologische tijdlijn: doordat Vero geen gebruikmaakt van algoritmes, worden alle berichten chronologisch getoond. Oud nieuws kan dus niet meer bovenaan staan. 
  • Overzicht door collecties: je kunt alles indelen in collecties. Denk aan je favoriete films, boeken, locaties, bedrijven en films. Dit maakt de app zeer overzichtelijk.
  • Linkjes plaatsen bij foto’s: in tegenstelling tot Instagram, kun je bij foto’s linkjes plaatsen. ‘Zie link in bio’ is dus verleden tijd.
  • Vrienden indelen: de app maakt het mogelijk dat je je vrienden in 3 categorieën kunt indelen: close friend, friend of acquintance. Hierdoor kun je zelf bepalen wat je met wie deelt. Het doel hiervan is dat je je natuurlijker gaat gedragen.

"Waarom de Vero app zakelijk inzetten? Een app zonder algoritmes, advertenties en het verzamelen van gebruikersgegevens."

Vero zakelijk inzetten met Spredle? ››


De nadelen van Vero

  • Bugs: de server van Vero kan de massale downloads niet zo goed aan en werkt traag. Ook loopt hij geregeld vast en kun je niet alle profielen bezoeken.
  • Moeilijk te deleten: als je eenmaal een account hebt gemaakt, is dit moeilijk te deleten. Het enige wat je kunt doen is een e-mail sturen of een verzoek indienen. Vervolgens staat er dat de verwijderingsvraag ‘in behandeling’ wordt genomen. Er wordt wel gewerkt aan een echte verwijderoptie, volgens het bedrijf van Hariri. Bovendien blijven bepaalde gegevens altijd bestaan in de app en kan je account nooit volledig worden gewist.
  • Betalen in de toekomst: de eerste 1 miljoen gebruikers van Vero kunnen de app altijd gratis blijven gebruiken. De volgende gebruikers moeten gaan betalen voor de app. Dit kan een blokkade gaan vormen. 

De Vero app zakelijk inzetten met Spredle?

Op dit moment vinden wij het te vroeg om Vero al in te zetten voor onze klanten. We willen de app eerst zelf uitproberen en de verdere ontwikkelingen afwachten. Uiteraard zullen we het bekendmaken als we de app daadwerkelijk gaan gebruiken. Check onze blog en nieuwsbrieven dus regelmatig!

Wil je meer informatie over wat Spredle voor jou kan betekenen op gebied van het zakelijk inzetten van social media? Download dan de brochure.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Vero zakelijk inzetten
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven