• home ›› oplossing ›› seo ›› nieuwe-lengte-meta-discription

Nieuwe lengte voor de Meta Description

Google heeft onlangs bevestigd dat de meta description (oftewel meta omschrijving) in de zoekresultaten van Google aangepast is. De lengte voor de meta description is namelijk flink uitgebreid in het aantal tekens. Wat deze nieuwe lengte is en wat dit voor een impact heeft op de zoekresultaten en jouw website wordt hier besproken dus lees snel verder.

Wat is de nieuwe lengte voor de meta description?

De nieuwe maximale lengte voor de meta description zijn 320 tekens, dit heeft Google bevestigd aan Search Engine Land. Dit is een grote uitbereiding op het voorgaande aantal tekens van 160, een verdubbeling dus. Wel moet je oppassen met het schrijven van meta omschrijvingen. Google bepaald namelijk zelf of zij de meta omschrijving laten zien of niet, en het is ook niet altijd 100% zeker dat dit altijd 320 tekens zijn. Daarom is het niet verstandig om tot aan het maximum aantal tekens te schrijven.

Een ander aspect waarom je niet altijd tot het maximum aantal tekens moet schrijven is omdat het maximum aantal tekens voor mobiel lager kan liggen. Gemiddeld worden er zo’n 230 tekens getoond op de zoekmachine resultatenpagina, probeer daarom dit aantal aan te houden.

Nieuwe lengte voor de Meta Description naar 320 tekens

"De nieuwe maximale lengte voor de meta description voor Google zijn 320 tekens"

Google, SEO en Spredle ››


Wat heeft deze nieuwe lengte voor meta descriptions voor een impact?

De impact van deze update is dat er logischerwijs meer tekst getoond wordt op de zoekmachine resultaten pagina. Het principe blijft hetzelfde in een korte samenvatting van je website leg je uit wat bezoekers kunnen verwachten. Het verschil is enkel dat je meer tekens heb om dit goed uit te leggen.

Moet de huidige meta omschrijvingen worden aangepast?

Misschien vraag je jezelf nu af of je je huidige meta omschrijvingen moet aanpassen, maar dit is volgens Google niet nodig. Ze laten nog steeds de kortere beschrijvingen zien, en anders kan Google ook altijd zelf bepalen of ze hun eigen gegenereerde omschrijving laten zien.

Wel is het dus verstandig om in het vervolg meta descriptions te schrijven tot 230 tekens, zodat je meer omvang hebt en sneller opvalt op de resultatenpagina van Google.

Ben je benieuwd wat Spredle voor jouw kan betekenen op het gebied van het optimaliseren van websites voor zoekmachines? Download dan nu de brochure.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Nieuwe lengte voor de meta description
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven