• home ›› oplossing ›› sea ›› zoekmachine-adverteren-op-internet

Zoekmachine adverteren op internet (SEA)

Met zoekmachine adverteren op internet wordt jouw website, door middel van een betaalde advertentie, boven in de zoekmachine getoond boven of onder de organische zoekresultaten in de vorm van gesponsorde zoekresultaten. In Nederland is veruit de belangrijkste zoekmachine Google achter Bing en wordt zoekmachine adverteren op internet ook wel Google Adwords genoemd. Google Adwords is het betaalde advertentieprogramma binnen de Google zoekmachine. Andere synoniemen voor adverteren op internet zijn Search Engine Advertising.

Zoekmachine adverteren op internet met Google Adwords (SEA)

Hoe werkt zoekmachine adverteren op internet?

Het grootste kenmerk van Google Adwords is dat bij zoekmachine adverteren op internet de advertenties worden afgestemd op de ingevoerde zoekopdracht en de concurrentie op deze zoekopdracht. De kosten worden bepaald door een veilingsysteem waarin je een bedrag per klik of budget ingeeft wat overeenkomt met de kosten die jij wil betalen voor een klik op jouw advertentie. Een klik wordt pas geteld op het moment dat degene die klikt ook echt is afgeleverd op de webpagina van jouw website die jij achter de advertentie hebt ingesteld.

Zoekmachine marketing op internet voor mkb'ers ››


Is zoekmachine adverteren op internet duur?

De investering in zoekmachine adverteren op internet hoeft niet veel te kosten. Toch is het in de praktijk niet makkelijk om de investering in zoekmachine adverteren op internet eenvoudig te verzilveren. Google Adwords biedt veel inzage om tot een goede zoekwoorden analyse te kunnen komen. Belangrijk is dat je niet te veel betaald voor nutteloze klikken van Google. Bekijk dus goed vanuit de zoekwoorden analyse welke aansprekende advertentietekst (copy) en call to action (cta) je gebruikt en welk klikbudget je instelt.

Resultaat of conversie met zoekmachine adverteren op internet

Naast het goed inrichten van Google Adwords is het ook belangrijk om de achterliggende webpagina en website waar de bezoeker op land - na het klikken op jouw advertentie - aan te laten sluiten. De bezoeker heeft vanuit zijn zoekopdracht en jouw advertentietekst en call to action betaalde acties over het aanbod dat volgt. Voorbeeld: wanneer iemand zoekt op “hondenvoer” en jij probeert hem op basis van deze zoekopdracht kattenvoer te verkopen zal dit niet werken. Sterker nog, het zal uitmonden in frustratie en een negatieve reactie op jouw merk, winkel of bedrijf. Maak dus altijd een Google Adwords campagne die getarget is om in te spelen op een werkelijke behoefte van de bezoeker op basis van de zoekopdracht. Je kunt dit soms ook goed testen door de zoekopdracht(en) waar jij op wil adverteren zelf in Google te testen en de resultaten te bekijken. Wanneer de meeste zoekresultaten afwijken van jouw aanbod is de kans groot dat de match niet optimaal is. Zeker rondom vaktermen en merken kunnen woorden of termen bij zoekmachine adverteren op het internet verrassende resultaten geven.

Zoekmachine adverteren op internet met Spredle

"Wanneer je klant bent van Spredle wordt zoekmachine adverteren op internet campagne tot 300 euro klikbudget volledig kosteloos ingericht en begeleid."

Google Adwords met Spredle ››

Zelf adverteren met Google Adwords

Wanneer je succesvol wil worden met zoekmachine adverteren op internet biedt Google de mogelijk om zelf aan de slag te gaan met Google Adwords. Net zoals bij SEO marketing en web content maken is het mogelijk om veel zelf te leren en uit te voeren. Via Google Digitale Werkplaats is een volledige lesbibliotheek beschikbaar met allerlei onderwerpen over online marketing om jouw online marketing vaardigheden te verbeteren. Enkele onderwerpen:

Google Adwords uitbesteden

Succesvol adverteren op internet kost veel tijd en expertise. Daarnaast wordt adverteren in Google steeds complexer en moet je jouw Adwords-campagne steeds optimaliseren door de inhoud en de budgetten te herzien. Het is veel makkelijker om een Google Adwords campagne uitbesteden. Op basis van een maandbudget wordt een Google Adwords campagne volledig voor jou ingericht, geoptimaliseerd en beheerd. De kosten voor het laten beheren van jouw campagne hangt vaak af van het Adwords budget, het aantal verschillende advertenties en hoe competitief jouw markt is. Wanneer er veel concurrentie is moet de campagne vaker geoptimaliseerd worden om de concurrentie voor te zijn. Is er weinig concurrentie dan is er minder begeleiding nodig.

Gratis Google Adwords begeleiding met Spredle

Spredle richt zich in eerste instantie op het realiseren en verspreiden van jouw verhaal op het internet via een responsive website, nieuwsartikelen, BLOG-berichten en social media posts. Wanneer je klant bent van Spredle wordt naast dit online marketing pakket ook jouw Google Adwords campagne tot 300 euro klikbudget volledig kosteloos ingericht en begeleid. Grotere campagnes worden, in samenwerking met hun online marketing partner RIFF, tegen een maatwerk tarief begeleid.

Neem contact op met Spredle via 010 - 85 00 671 of download de brochure als je meer wilt weten over zoekmachine adverteren op internet.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Zoekmachine adverteren op internet
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven