Online Marketing trends 2018 (Volgens Spredle)

Bij Spredle blijven we bij met de laatste ontwikkelingen in Online Marketing, daarom kijken we naar de online marketing trends van 2018. Daardoor weet jij wat de belangrijke trends zijn om je op te focussen.

SEO trends 2018

Binnen de online marketing trends 2018 mag SEO niet ontbreken, dit is een belangrijk onderdeel van je algehele marketing. Hieronder worden de belangrijkste SEO trends besproken. Weet je niet zeker wat SEO inhoud, lees onze blog over SEO marketing.

In 2018 wordt de gebruiksvriendelijkheid van de website belangrijker dan ooit. Als je website nog niet was geoptimaliseerd voor mobiele apparaten dan is het nu hoog tijd dat dit geregeld wordt. Naast dat meer mensen je website bezoeken door middel van mobiele apparaten zorgt Google er ook voor dat je website beter wordt gevonden in de zoekresultatenpagina wanneer je website gebruiksvriendelijk is.

Daarnaast zal lokale SEO ook weer belangrijker worden. Steeds meer mensen zoeken naar lokale bedrijven. Een belangrijk aspect wat een impact heeft op de vindbaarheid in lokale zoekopdrachten zijn de Google reviews, zorg daarom dat je klanten recensies via Google achter laten.

Online Marketing trends 2018

SEA trends 2018

Search Engine Advertising blijft groeien, en daarin blijft Google Adwords de grootste partij. Dus ook in 2018 is het belangrijk om op Google te adverteren wanneer je besluit om te investeren in Search Engine Advertising. (Wat is SEA ook alweer? Lees het in ons “Search Engine Advertising” blog).

Voor advertenties via Google Adwords is het belangrijk dat deze goed zichtbaar zijn op mobiele apparaten, hou dit dus ook in 2018 goed in de gaten.

Online Marketing met Spredle ››

Content marketing trends 2018

Veel van je marketing activiteiten draaien om content. Het is belangrijk om je publiek op de hoogte te houden door middel van blogs. In 2018 wordt er van bedrijven verwacht dat zij zich hier nog meer op gaan richten. Het gedeelte storytelling binnen het schrijven van blogs wordt uitermate belangrijk.

Storytelling is de trend van 2018 waar goed opgelet moet worden. Om een connectie te krijgen met je klanten is het van belang dat je de beleving van de klant begrijpt en dat goed kan verwoorden. Een klant moet zich kunnen herkennen in een product of dienst, een goed verhaal helpt daarbij. Schrijf daarom in 2018 blogs waarin de lezer zichzelf kan herkennen.

Zorg daarnaast dat je bij jezelf blijft tijdens het schrijven van teksten of het maken van foto’s op je website of voor social media.

Social Media trends 2018

Vrijwel alle bedrijven zijn tegenwoordig in zekere zin actief op social media, is dit nog niet het geval doe dit dan snel. De 4 belangrijkste social media kanalen zijn nog steeds Facebook, Linkedin, Instagram, en Twitter.

Blijf ook in 2018 regelmatig berichten posten via je social media kanalen om je volgers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is het belangrijk dat social media content engaging is. Lok een reactie uit van je volgers om een discussie te starten, zo genereer je een groter bereik. Stel een vraag aan je volgers of laat eens iets grappigs zien.

Spredle volgt de Online Marketing trends 2018 op de voet!

"Spredle volgt de Online Marketing trends 2018 op de voet!"

Online Marketing in 2018 met Spredle ››

E-mail marketing trends 2018

Door het toenemend gebruik van mobiele apparaten worden websites steeds meer geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Naast websites is het ook belangrijk dat de e-mails geoptimaliseerd worden voor mobiel gebruik en dat deze responsive zijn.

Het visuele gedeelte in e-mails is ook weer belangrijker in 2018. Door een overvloed aan informatie is het goed om een e-mail ook visueel aantrekkelijk te maken, daardoor blijven mensen langer in de e-mail hangen en worden ze getriggerd om door te lezen en te klikken.

Waar te beginnen met online marketing?

Misschien ben jij een MKB’er en vraag je je nu af na het lezen van deze Online Marketing trends van 2018 waar te beginnen. Online Marketing wordt steeds belangrijker en is een dynamische wereld, maar vaak is er geen tijd om dit goed te regelen. Spredle ontzorgt MKB’ers betreft online marketing en website, waardoor jij je niet druk hoeft te maken hoe je bij blijft bij de laatste trends.

Ben je geïnteresseerd in een all-in-one Online Marketing trends 2018 pakket inclusief website? Download dan nu de brochure.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Online marketing trends 2018
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven