Online marketing trends 2019: waar liggen jouw kansen?

Niets is zo veranderlijk als de wereld van online marketing. Ieder jaar weer zijn er nieuwe, inspirerende ontwikkelingen op gebied van content marketing, social media en online advertising, waarmee je online meer van jezelf kunt laten zien. Sommige ontwikkelingen lijken ver van je bed, maar het is toch goed om hiervan op de hoogte te zijn. In dit blog nemen we de online marketing trends 2019 met je door.

Mobile first

De afgelopen jaren kwam de trend ‘Mobile First’ op. Mensen zitten tegenwoordig meer met hun smartphone op het internet dan met de desktop. Daarom is de gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijkheid van je website op mobiel belangrijker geworden. Als je website op mobiel goed is, vinden gebruikers het prettig om er te verblijven. Je hebt hierdoor meer kans dat ze terugkeren, wat positieve gevolgen heeft voor je ranking in Google.

Voice Search

Misschien doe je het nu nog niet zo vaak, maar binnenkort zul je meer met je telefoon praten of de Google Home speaker. Hoe werkt dit precies? Je geeft stemcommando’s en zoekopdrachten met je stem en met behulp van Google assistent geeft je telefoon of speaker antwoord in het Nederlands. De voorspelling luidt dat in 2020 de helft van alle zoekopdrachten via Voice Search gestuurd zullen worden. Daarom is het belangrijk dat de teksten op je website natuurlijk geschreven zijn. Zo kan jouw website ook door middel van spraakopdrachten gevonden worden. 

Storytelling

Een mooie aanvulling voor je website is storytelling. Deze content marketing trend wordt steeds belangrijker. Hoe kun je hierop inspelen? Door jouw ondernemersverhaal te verwerken in creatieve content. Denk aan verhalen over klanten die je hebt geholpen, jouw visie op het product of de dienst die je levert, handige tips voor het omgaan met jouw product of dienst, een fotoreportage van een project en enzovoort. Zo kun je de aandacht trekken van (potentiële) klanten. Maak gebruik van je nieuwspagina en socialmedia-kanalen en plaats hier blogs die waardevol kunnen zijn voor je klant. 

Video

Content marketing hoeft niet bij tekst te blijven Goed beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80 procent van de consumenten liever iets leert uit een video dan uit een tekst. Video kun je tegenwoordig kwijt op alle socialmedia-kanalen. Vormen van video zijn: vlogs, instructievideo’s, webinars, virtual reality, livestream en ga zo maar door. Vooral bij livestream zien we een doorbraak.

Met een livestream kun je een video direct via het internet bekijken. Je volgers kunnen zo realtime zien wat je doet of horen wat je tegen hen wilt zeggen. Dit verhoogt de interactie met je publiek. Livestreams zijn regelmatig te zien in de vorm van stories. Een van de grootste social media trends van dit moment.

Tijdelijke content: stories

De populariteit van stories neemt toe. Tijdelijke content die maar een dag tot slechts een uur online staat. Hiermee wordt het gevoel ‘straks mis ik iets’ opgewekt. De urgentie om iets te bekijken is daardoor hoger. In 2019 zal je deze trend nog vaker terug gaan zien. Stories zijn straks belangrijker dan berichten op je nieuwspagina. Bovendien vinden er op dit gebied talloze ontwikkelingen plaats. Er is steeds meer mogelijk!

Social media verschuift naar e-commerce

Bedrijven zetten social media meer en meer in voor verkoop en online advertising. De reden hiervoor is dat je je doelgroep heel precies kunt bepalen en het aantal functies waarmee directe verkoop plaatsvindt toeneemt. Ook is het gebruikelijker om de direct messaging, de chatfunctie, commercieel in te zetten. Het gevolg hiervan is dat steeds meer bedrijven een groter budget hebben voor social media. 

We snappen dat al deze ontwikkelingen nieuw voor je kunnen zijn en wellicht lastig om te volgen. Heel begrijpelijk! Wil je er meer over leren? Sluit je dan aan bij de community van Spredle: Spredle Club. Ons Rotterdamse online marketing bureau houdt je helemaal up-to-date wat betreft alle online marketing trends die voor jouw onderneming zeer interessant kunnen zijn.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Online marketing trends 2019
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven