• home ›› oplossing ›› content ›› seo-webteksten-en-tekstschrijven

SEO Webteksten en Tekstschrijven

Het schrijven van teksten voor het internet kan vrij lastig zijn voor de kleinere ondernemers. Het kost namelijk veel tijd om erachter te komen welke zoekwoorden het beste passen bij jouw bedrijf en website. Vervolgens is het belangrijk om dit goed te verwerken in een stuk tekst, waardoor de website goed te vinden is in zoekmachines en leesbaar is voor de bezoekers van je website. Lees hieronder meer over SEO webteksten en tekstschrijven. (Is het nog niet duidelijk wat SEO is, lees dan het blog “SEO Marketing”)

SEO Webteksten en Tekstschrijven

SEO Webteksten met Spredle ››

Wat is een SEO webtekst?

Je vraagt je misschien af wat een SEO webtekst is. Maar SEO webteksten zijn zeer belangrijk voor je website. Een schrijver kan een prachtige tekst schrijven voor je website, maar als deze vervolgens niet gelezen wordt omdat de tekst niet vindbaar is in zoekmachines, dan is dit zonde van de tijd en het geld. Dit terwijl de tekst wel interessant kan zijn voor je bezoekers, maar omdat zij simpelweg op andere woorden zoeken dan in de tekst staan wordt het niet gelezen.

Meer rendement met SEO Webteksten en Tekstschrijven

Het gaat er dus om dat de teksten waar jouw doelgroep naar op zoek is ook door hen gevonden kan worden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer bezoekers op je website krijgt. Daardoor neemt de kans toe dat een bezoeker omgezet wordt in een klant. Het is daarom belangrijk dat het tekstschrijven van SEO webteksten zorgvuldig gebeurt. Op de lange termijn gaan deze teksten zorgen voor meer omzet via jouw website.

De belangrijke onderdelen van een SEO webtekst

De belangrijkste onderdelen van een SEO webtekst zijn:

  • Zoekwoorden: dit is een belangrijk onderdeel in het bepalen wie jouw webpagina vindt. Als andere woorden gebruikt worden dan degene die jouw doelgroep gebruikt dan is de kans klein dat je gevonden wordt.
  • Titel: dit is één van de belangrijkste aspecten van een SEO webtekst. Het geeft namelijk aan waar de tekst over gaat. Als dit in de titel al niet duidelijk is, dan is de kans klein dat een bezoeker ook daadwerkelijk op de link in Google klikt.
  • URL slug: de tekst in een URL kan aan bezoekers aangeven waar een pagina over gaat. daardoor weten zij direct of het de moeite waard is om erop te klikken.
  • Headings: het aangeven van headings in een tekst is van belang om aan te geven hoe belangrijk bepaalde onderdelen van je pagina zijn. Het gaat hierbij om de h1, h2, h3 tags.

SEO Webteksten en Tekstschrijven met Spredle

"SEO webteksten en tekstschrijven zijn zeer belangrijk voor het rendement van jouw website. Met Spredle houden we hier rekening mee!"

Tekstschrijven met Spredle ››


Spredle en SEO Webtekst en Tekstschrijven?

Spredle vindt het belangrijk dat teksten geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Zoals eerder aangegeven is het belangrijk dat jouw doelgroep de informatie vindt die zij zoeken en die jij te bieden hebt. Daarom stelt Spredle hoge eisen aan het tekstschrijven van SEO webtekst voor haar klanten. Spredle zorgt er graag voor dat jouw website beter gevonden wordt door middel van tekstschrijven.

Wil je meer informatie over wat Spredle voor jou kan betekenen op gebied van SEO webteksten schrijven? Download dan de brochure.

Leuk dat je interesse hebt!

Vul je gegevens in en ontvang onze brochure.

Spredle-Shine online-Quote-Suzanne-Meijer.jpg

"“Klanten gaan hier vaak met een big smile weg. Ze hebben eindelijk zin in online marketing. Heel mooi om te zien.”"

Suzanne Meijer
Spredle-Shine online-Quote-Marinus-Vlot.jpg

"“Kom vooral eens met ons sparren over de online marketing van jouw bedrijf.”"

Marinus Vlot
Seo webteksten en tekstschrijven
4,8/5 gebaseerd op 26 reviews
Scroll naar boven